KALASTUS

LOUHIVEDEN YHTEISLUPA-ALUE

Lupa-alue
Lupa-alueeseen kuuluu osa Louhivedestä

Lupahinnat
10 €/12h
50 €/v
Lupa on henkilökohtainen. Viehekalastuslupa. Ei vaparajoitusta
Veneellä kalastettaessa riittää kun yhdellä veneessä olijalla on lupa
Järvitaimenen (eväleikattu) alamitta 50 cm ja järvilohen (eväleikattu) alamitta 60 cm ja päiväkiintiö 1 kpl. Nieriä rauhoitettu.

Lupamyynti ja lisätiedot
Rauno Jaatinen 0400 277 688

Luvan voi maksaa suoraan Mikkeli-Luonteri kalatalousalueen tilille FI57 5271 0420 4336 83. Lupaan tulee merkitä luvan haltija ja alkamisajankohta.

Kartat alla: louhi 1 louhi 2

 

YÖVEDEN YHTEISLUPA-ALUE

Lupa-alue
Pinta-ala n. 4300 ha Yövedellä

Lupahinnat
15 €/pv
60 €/v

Lupa on venekuntakohtainen. Viehekalastuslupa. Suurin sallittu vapamäärä 14.
Mökkilupa / jokamieslupa 25 € (max. neljä viehettä)
Järvitaimenen (eväleikattu) alamitta 50 cm ja järvilohen (eväleikattu) alamitta 60 cm ja päiväkiintiö järvilohella 1 kpl. Nieriä rauhoitettu. Kuhan alamitta 45 cm, mutta suositellaan 50 cm.

Maksu pankkiin
FI57 5271 0420 4336 83 HUOM UUSI TILI
Saaja: Mikkeli-Luonteri kalatalousalue

OHJEET KALASTUSLUVAN MAKSAMISESTA PANKKITILILLE
Maksaessasi lupamaksua suoraan tilille, merkitse tilisiirtolomakkeeseen kalastusalueen tai kalastuskohteen tilinumero ja nimi sekä kalastusluvan loppusumma.
Täytä lisätietoja osaan
1) kalastuspaikan nimi (esim. Nilakan kalastusalue)
2) kalastajan nimi, jos on eri henkilö kuin luvan maksaja,
3) lupamuoto ja päivämäärä, koska lupa alkaa (esim. vuorokausilupa 7-8.6.2007 klo 16.00 -
4) muut tarvittavat tiedot,(esim. lisävavat 4 kpl ).

Muista tulostaa maksettu tosite ja pidä se mukana kalastaessasi !

Lupamyynti
Suoraan tilille tai www.kalakortti.com
Paperilupien myynti lopetettu.

Lisätiedot
Rauno Jaatinen 0400 277 688
www.kalakortti.com

Lupa-aluekartat: yo 1 yo 2

Kalastusrajoitus.fi

Suomessa on laajat yleiskalastusoikeudet ja hyvät kalastusmahdollisuudet. Yleiskalastusoikeuksia ovat kalastonhoitomaksun oikeuttama viehekalastus yhdellä vavalla ja vieheellä sekä maksuttomat onginta, pilkintä ja silakan litkaus. Osassa vesistä kalastusta on kuitenkin rajoitettu. Kalastusrajoituspalvelusta löytyy tietoa, mitkä alueet ovat yleiskalastusoikeuksien ulkopuolella. Palvelusta löytyvät vesialueet, joissa ongintaa, pilkintää ja viehekalastusta on rajoitettu kalastuslain ja ELY-keskusten päätösten nojalla. Viranomainen on merkinnyt palveluun nykytiedon pohjalta vaelluskalavesistöt. Palvelusta löytyvät myös luonnonsuojelulain mukaiset kalastuskieltoalueet, vaelluskalavesistöjen muut kalastusrajoitukset ja ELY-keskusten uuden kalastuslain mukaiset kalastusta rajoittavat päätökset.
Kalastusrajoituspalvelusta vastaa maa- ja metsätalousministeriö yhdessä ELY-keskusten kanssa. Tiedot rajoituksista päivitetään palveluun arkipäivisin.
Linkki: https://kalastusrajoitus.fi

Muista järviloheen liittyvät rajoitukset: Linkki; Järvilohi_kalastusrajoitus_esite_

 

Kalastonhoitomaksu

Kalastonhoitomaksu on monelle kalastajalle olennaisin kalastuslupa. Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on iältään 18–64-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä. Kalastonhoitomaksua ei tarvitse maksaa, kun on täyttänyt 65 vuotta. Maksamisen tarpeen määrittää kalastajan syntymäpäivä, ei syntymävuosi. Onkimiseen, pilkkimiseen ja silakanlitkaamiseen ei tarvita kalastuslupia, vaan ne kuuluvat yleiskalastusoikeuksiin.
Kalastonhoitomaksulla voit kalastaa yhdellä vavalla suuressa osassa maata, mutta ei kaikilla vesillä: rajoituksia on rauhoitetuilla vesialueilla, erillisen luvan vaativilla erityiskohteilla tai vaelluskalapitoisissa koski- ja virtavesissä. Kalastonhoitomaksu oikeuttaa vapaa-ajan kalastukseen myös Suomen talousvyöhykkeellä ja valtion yleisellä vesialueella meressä. Verkkopalvelusta Kalastusrajoitus.fi voi tarkistaa karttapohjalta kalastuskiellot sekä -rajoitukset koko Suomen laajuisesti.
Lisätietoa kalastonhoitomaksusta: https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastonhoitomaksu.html